Nieuws & opinie12 december 2022

Viering op 12 mei: het programma

Op 12 mei wordt de eenwording van NGK en GKv gevierd met een mooi en afwisselend programma. 's Avonds is er de grote viering in de Jacobikerk, 's middags is er een Inspiratiesessie en tussendoor kun je tijdens een stadswandeling eten bij verschillende maatschappelijke organisaties in de Domstad.

De viering in de Jacobikerk: wat kun je verwachten? In ieder geval dit:

  • Een optreden van Sela – wie kent ze niet?
  • Een TED-talk door theoloog Arnold Huijgen, hoogleraar dogmatiek, Protestantse Theologische Universiteit.
  • Spoken word door dichteres Chanty Louis. Ze noemt zichzelf kwetsbaar, eerlijk, soms confronterend. Kijk op Instagram om te zien wat ze kan en wat ze doet, en laat je tijdens de viering verrassen door deze jonge vrouw. 
  • Een optreden door dancecompany AVIV, ambassadeurs van Compassion. AVIV is een uniek dansplatform dat vanuit haar identiteit verbinding legt tussen dansers in Nederland en buitenland. Zij geeft getalenteerde dansers, maar ook afgestudeerde dansers en choreografen een plek om te ontwikkelen en op te treden om zo anderen weer tot inspiratie te zijn.

Het middagprogramma

Om 13:30 is er een bijeenkomst in de Singelkerk (Wittevrouwensingel 28, 3581 GC Utrecht), in samenwerking met de Theologische Universiteit, met een boekpresentatie van een speciaal ter gelegenheid van de eenwording samengestelde bundel. Daarna zijn er verschillende seminars te volgen. Vanaf 17:00 is er een culinaire stadswandeling met medewerking van enkele sociaal-maatschappelijke organisaties die Utrecht rijk is, het ‘running dinner.’

Het VIP Generation Next programma

Voor maximaal vijftig jongeren en jongvolwassenen (16-30 jaar) is er een speciaal programma van 17:00-19:30 in Utrecht. Deze jongeren zijn de VIP’s van deze dag en avond, die gericht is op de toekomst van de kerk.

Deelname is voor alle onderdelen gratis, maar het is wel noodzakelijk om je aan te melden.
Klik HIER, of ga naar www.eventbrite.nl en zoek op viering eenwording (NGK GKV)