Nieuws & opinie22 december 2023

Verre Naasten stopt met verspreiding ‘Naast’ via kerken

Het blad van Missieorganisatie Verre Naasten, 'Naast',  werd tot nu toe altijd verspreid via de kerken. De onlangs verschenen nieuwe editie van het blad is de laatste versie die op die manier beschikbaar is. Je kunt je nu gratis abonneren op 'Naast', dat twee keer per jaar verschijnt.

In de nieuwe Naast

Het laatste papieren nummer heeft als thema godshuizen wereldwijd. En die zijn verrassend, heilig, toegankelijk (of juist niet), excellent, zichtbaar, een speelplaats, en nog veel meer.

‘Wat hou ik van Uw huis’ is het thema dit keer. Je leest in deze Naast onder meer waarom ND-journalist Hilbrand Rozema zo van oude kerkjes houdt. Hoe deze gebouwen hem helpen om te geloven. Je leest hoe een eeuwenoud Iers labyrint architect en predikant Willem Jan de Hek aan het denken zet. En wat een van de meest verrassende kerkgebouwen is die hij ooit bezocht.

Er staan in dit nummer interviews met predikanten van over de wereld, die vertellen waarom de kerk zo belangrijk is op de plek waar zij God dienen. Beppie Wessels van de Havenkerk in Den Haag deelt een bijzonder verhaal waarin naar voren komt op wat voor manier de kerk een schuilplaats mag zijn. En in het beeldverhaal zie je een gloednieuwe kerk in het noordoosten van India die veel betekent in haar omgeving. Door dit nummer heen, staan gebedspunten voor Gods kerk wereldwijd. In het bijzonder een gebed voor huizen van God te midden van geweld.

Lees de nieuwe Naast

Gratis abonnement

Middenin deze Naast vind je een antwoordkaart om je aan te melden voor een gratis abonnement. Tot nu toe werd Naast via de kerken verspreid, maar dat verandert. Blijf betrokken bij het wereldwijde mission-werk en meld je aan als abonnee: dan krijg je Naast in het vervolg 2x per jaar gratis thuisgestuurd.

Vraag hier een gratis abonnement aan