Nieuws & opinie11 juli 2024

Vakantie-inspiratie uit de Bijbel

De zomervakantie, voor velen dé tijd om te ontspannen en om inspiratie op te doen. Daar kan de Bijbel bij helpen. Voor volwassenen biedt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap daarom een digitaal leesplan ‘Op weg gaan en thuiskomen’, grotendeels gebaseerd op de Migration Bible en voor kinderen is er een zomerdoeboek ‘Schatzoeken in de Bijbel’.

Het leesplan ‘Op weg gaan en thuiskomen’ beslaat 21 dagen en gaat over reizen, vreemdeling zijn én gastvrijheid, in de Bijbel en nu.  ‘Het thema migratie houdt ons aardig bezig, en dat was in de tijd van de Bijbel niet anders,’ zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Bijbelgebruik bij het NBG en samensteller van het leesplan. ‘Het leesplan neemt je mee naar de verhalen van Bijbelse migranten, maar belicht ook de geestelijke kant van dit onderwerp: wat betekent het om een vreemdeling op aarde te zijn, met een hemels paspoort dat ons verbindt met christenen overal ter wereld?”

Het leesplan is te vinden via de NB-app Mijn Bijbel en www.debijbel.nl.

Kinderen van 7 jaar of ouder die zelf kunnen lezen, kunnen aan de slag met het zomerdoeboek Schatzoeken in de Bijbel. Op een speelse manier wordt kinderen van alles over de gelijkenissen van Jezus aangeboden. In elk van die gelijkenissen zit wijsheid en aan de hand van puzzels, proefjes en opdrachten ontdekken de kinderen daar steeds iets van. Het zomerdoeboek kost € 4,95
en is te bestellen in de NBG-webshop.