Missionair Steunpunt

missionairWe werken vanuit vragen van de kerken. En we willen het missionaire elan en bewustzijn stimuleren en ondersteunen. Zo leveren we praktisch maatwerk: via toerusting en materialen en het (door)geven van kennis en advies.

U kunt ons uitnodigen voor een training, een zendingsdienst, een gemeenteavond over een missionair thema, een bezinningsdag met de kerkenraad of het uitzenden van een gemeentelid, etc.

Nieuw op Missionair Steunpunt:

  • Starten met de Bijbel – ipad
    Xperiment: de Bijbel in thema’s Cursus : Startersbijbel De Startersbijbel-cursus helpt je op een hele praktische manier om de Bijbel beter te begrijpen.  Aan de hand van een aantal basisthema’s krijg je op allerlei manieren inzicht in het lezen van de Bijbel, het begrijpen ervan en het toepassen op het leven van iedere dag. De cursus is niet voor ‘zomaar even tussendoor’. Dus begin er niet aan als je er geen tijd in wilt investeren. Cursus : Startersbijbel Xperiment van Agape: ipad-app Als een spin-off van de internetcursus Startersbijbel.nl is een magazine voor de iPad gemaakt. Het is een digitaal magazine rondom het thema... Read more »
  • Wees een zegen – interactieve gemeenteavond
    In twee eerdere blogs (zegenrijk leven) en (geloofproeverij) gaat het over een bewuste manier van leven. Een leven waarin je mensen in je omgeving of je netwerk tot zegen wilt zijn. Als Missionair Steunpunt hebben we voor kerken een avondvullend interactief programma ontwikkeld. Wees een zegen Hieronder zie je een deel van het programma van die avond: Waarvan je hierboven een stukje van het programma kan zien. Bij of naast het avond-programma kun je ook nog een gemeente-project of 40-dagen project als gemeente gebruiken. Dat is gebaseerd op een boek dat ik schreef: VOLG MIJ – hoe je (net als Petrus) leert evangeliseren. Dat boek... Read more »
  • Inteamitiet voor pioniers
    Als Missonair Steunpunt ondersteunen we Pioniers via coaching En teams via coaching en werkdagen Er is genoeg te zeggen over kerkplanting, pionieren, leergemeenschappen… etc. Dus elk aanbod is maatwerk voor het team. Tegelijkertijd lopen teams vaak tegen dezelfde dingen aan. De beste manier om missionair kerk te zijn? Zoek het beste voor de buurt, samen met de mensen die er wonen. Zorg daarom dat je als team ook het beste zoekt met elkaar!   Een bijzondere werkdag Ga samen als team een dag aan de slag met INteamITEIT: als team je rol kennen, en zelf ook zó met elkaar omgaan dat je in de kern een voorbeeld... Read more »

Verder: