Missionair Steunpunt

missionairWe werken vanuit vragen van de kerken. En we willen het missionaire elan en bewustzijn stimuleren en ondersteunen. Zo leveren we praktisch maatwerk: via toerusting en materialen en het (door)geven van kennis en advies.

U kunt ons uitnodigen voor een training, een zendingsdienst, een gemeenteavond over een missionair thema, een bezinningsdag met de kerkenraad of het uitzenden van een gemeentelid, etc.

Nieuw op Missionair Steunpunt:

  • Geloven in Taizé
    Een Nederlands meisje omhelst huilend een Italiaanse jongen, terwijl de bus staat te wachten. Het is zaterdagavond na de laatste viering, hun retraiteweek in Taizé is afgelopen. Ook deze zomer trekken weer meer dan 30.000 mensen voorbij aan de tachtig broeders van deze gemeenschap in een piepklein dorpje (vlak bij Cluny) in het midden van Frankrijk. Ongelooflijk dat geloven zo leeft, zo actief en intensief, midden in het seculiere Europa. Het meisje en haar vriend zijn twee van de meer dan tweeduizend jongeren die deze week intensief met elkaar hebben opgetrokken in corvee, Bijbelstudiegroep, tentenkamp, sport en spel en de vieringen,... Read more »
  • De Missionaire Eredienst (boek)
    Die psalm hoorde niet in de dienst! Een tijdje terug nam ik een familielid mee naar onze kerk. Die ochtend was ik ‘stereo’ aanwezig. Ik luisterde én voor mezelf én voor dat familielid. En al bij de tweede psalm voelde ik het mis gaan. Naast mij verstarde iemand toen Psalm 73 op de beamer verscheen… een lied dat mijn tong verlamde, en ik die dienst niet meer mee kon zingen… Wie, ver van U, de weelde zoekt, vergaat eerlang en wordt vervloekt; Gij roeit hen uit, die afhoereren en U den trotsen nek toekeren; Maar ’t is mij goed, mijn zaligst lot, Nabij te wezen bij mijn... Read more »
  • Missionaire kerkdienst (2) – de preek
    Missionair preken – waar let je op? In een eerdere blog ging het over de vraag: zou de kerkdienst missionair moeten zijn of niet. De teneur van het artikel was: Jazeker, alleen al voor heel veel gemeentelden onder de 25. In deze blog meer over de missionaire preek aan de hand van een serie VLOGS van de PKN over Missionair preken.  Deze eerste video gaat over Sanne uit Wijk bij Duurstede. Zij gaat nooit naar de kerk, maar neemt de uitnodiging van Anne Marie om eens mee te gaan, aan. Het portret kan je helpen je te verplaatsen in mensen (binnen en buiten de... Read more »

Verder: