NGK Agenda

maandag 4 september 2017
 • Opening academisch jaar TUA

  maandag 4 september 2017 van 15:00 - 16:00
  Wilhelminapark 4, 7316 BT Apeldoorn, Nederland kaart

  Op D.V. 4 september om 15:00 uur wordt in een officiële bijeenkomst het academisch jaar 2017/2018 geopend. Het programma bestaat uit o.a. een oratio van dr. M.C. Mulder, een meditatie door de voorzitter van het curatorium en het lezen van de fata academica door de rector.
  Allen hartelijk welkom om de opening en de aansluitende receptie bij te wonen!

zondag 10 september 2017
 • Kerkproeverij

  zondag 10 september 2017

  Een gastvrije gemeente zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat is een streven wat we allemaal wel herkennen, maar wanneer hebt u voor het laatst echt iemand uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk?

  Op zondag 10 september willen we als Gereformeerde Kerken deelnemen aan het landelijke initiatief ‘Kerkproeverij’, waarbij gemeenten erop uit gaan om anderen uit te nodigen mee te gaan naar de kerk. Een initiatief dat de Raad van Kerken heeft genomen en dat opgepakt is door landelijke en plaatselijke kerken. De Kerkproeverij laat niet alleen mensen proeven aan de kerk, maar helpt de kerk ook om missionair te groeien. Want de ander uitnodigen om naar de kerk te gaan, dat is niet altijd makkelijk.

  Kijk op de website van de gkv en op de website van het missionair steunpunt voor meer informatie.

 • Kerkproeverij maakt hongerig

  zondag 10 september 2017 van 09:00 - 12:00
  Landelijk kaart

  De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, kan nogal wat betekenen voor kerken in het kader van ‘Kerkproeverij’. De vereniging biedt namelijk bezoekers, die voor die gelegenheid naar de kerk komen, een gratis Nieuw Testament aan. Dat aanbieden gebeurt niet rechtstreeks, maar via de kerkmensen die graag een missionair gebaar maken, door iemand uit te nodigen hun kerk te bezoeken tijdens een zondagse dienst.

  Overweldigende respons
  De campagne ‘Kerkproeverij’ inspireerde de mensen van de Bijbelvereniging om het kosteloos ter beschikking stellen van Bijbeluitgaven nog eens extra onder de aandacht te brengen van de bij ‘Kerkproeverij’ betrokken kerken en personen. En de respons daarop is overweldigend! Intussen werden 5.609 Bijbeluitgaven verzonden naar de kerken die deze hebben aangevraagd! En nog steeds komen bijna dagelijks nieuwe verzoeken binnen. Kennelijk maakt de ‘Kerkproeverij’ hongerig naar het Evangelie. En wie zou daar nou niet enthousiast van worden?!

  Belangrijke toelichting
  Veel aanvragers hebben het idee dat uitsluitend Nederlandse Bijbels in diverse vertalingen kunnen worden besteld. Toch is er meer mogelijk. Véél meer! Er zijn namelijk nóg 70 talen beschikbaar, zodat ook kerkbezoekers die een andere taal spreken dan het Nederlands, voorzien kunnen worden van een Bijbel. Dat vergroot de mogelijkheden enorm!

  Informatie
  Meer informatie over de Bijbelvereniging en de Bijbeluitgaven die op voorraad zijn, treft u aan op de website: www.bijbelvereniging.nl. Via ‘Bijbels bestellen’ kan het assortiment worden bekeken en de gewenste Bijbeluitgaven worden besteld.