NGK Agenda

woensdag 8 mei 2019
 • Collegedag Ecologische Gerechtigheid

  woensdag 8 mei 2019 van 09:00 - 17:00
  Evangelische Omroep, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum, Nederland kaart

  God schiep een prachtige aarde. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering?  

  Wil je je in deze vragen verdiepen? Kom dan op 8 mei naar de collegedag Ecologische Gerechtigheid. Je wordt geprikkeld in je denken en gaat met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk. 

  De collegedag is bedoeld voor predikanten, kerkleiders en studenten die de krachtige boodschap van het evangelie voor de hele schepping willen (her)ontdekken.  
  Met medewerking van Dave Bookless, dominee in Londen en theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, theoloog en directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK. 

vrijdag 17 mei 2019
 • Bijbellezen met zoekers

  vrijdag 17 mei 2019 van 14:00 - 17:00
  Theologische Universiteit, Broederweg 15, 8261 GS Kampen, Nederland kaart

  Slechts één op de vijf Nederlanders leest de Bijbel. De Bijbel lezen met hen die er niet mee vertrouwd zijn, is een eenvoudige en laagdrempelige manier om het Evangelie te delen. Wat komt er kijken bij het lezen van de Bijbel met deze ‘zoekers’? En hoe kom je met ze in contact?

  Cursus van drie vrijdagmiddagen.

zaterdag 18 mei 2019
 • Trainingsdag kinderwerk voor migranten- en vluchtelingenwerkers

  zaterdag 18 mei 2019 van 10:00 - 15:30
  Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72, 3527 BR Utrecht, Nederland kaart

  Zaterdag 18 mei is er een trainingsdag voor kinderwerkers die betrokken zijn bij missionair kinderwerk onder migranten en vluchtelingen. De dag wordt georganiseerd door Evangelie & Moslims en stichting Gave.

  Het programma is gevuld met inspiratie, ontmoeting en relevante workshops. Bij de drie workshoprondes kan gekozen worden uit o.a. deze thema’s: trauma & verdriet bij kinderen, bijbelverhalen vertellen, wereldnieuws voor moslimkinderen. Ook is tijdens het programma de presentatie van de nieuwe methode ‘Wereldnieuws’.