NGK Agenda

woensdag 9 januari 2019
 • Ontdek Lectio Divina (voor predikanten en theologen)

  woensdag 9 januari 2019 van 11:00 - 15:00
  Theologische Universiteit, Broederweg 15, 8261 GS Kampen, Nederland kaart

  Als predikant/theoloog heb je het verlangen om op een meer spirituele manier om te gaan met Bijbelteksten en om ook anderen daarbij te helpen. Biddend en mediterend omgaan met Gods Woord is een kunst die je kunt leren. De monastieke traditie helpt daarbij.
  Deze PEP-cursus wordt gegeven door dr. Jos Douma en bestaat uit twee cursusdagen op 9 en 30 januari.

  • Meer informatie en aanmelding vindt u hier.
dinsdag 15 januari 2019
 • Duurzaamheid voor dominees

  dinsdag 15 januari 2019 van 09:30 - 12:30
  Theologische Universiteit, Broederweg 15, 8261 GS Kampen, Nederland kaart

  De maatschappelijke discussie over duurzaamheid staat hoog op de ‘urgenda’. Ook christenen en kerken worden gedwongen om een visie te ontwikkelen op bijvoorbeeld klimaatverandering en een duurzame levensstijl. Voor veel predikanten en andere ‘kartrekkers’ in de kerk levert dat spannende vragen op.

  Jij bent predikant, of kerkelijk werker, en wilt je ogen niet sluiten voor wat er gebeurt met Gods aarde. Je gelooft dat het evangelie goed nieuws is voor heel de schepping en consequenties heeft voor onze omgang met de aarde. Je wilt leiding geven op dit actuele thema. Preken over duurzaamheid. Of duurzaamheid zelfs uitdragen als ideaal in je gemeente.

  Deze PEP-cursus bestaat uit vier cursusochtenden op 15 en 29 januari, 12 februari en 12 maart.

  Meer informatie en aanmelding vindt u hier.

vrijdag 18 januari 2019
 • Jeugdleidersconferentie 2019

  vrijdag 18 januari 2019 - zaterdag 19 januari 2019 van 
  De Werelt Lunteren, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren, Nederland kaart

  Het thema van deze conferentie is: We hebben je HART nodig! Jongeren hebben jeugdleiders nodig die zich geïnspireerd en gevuld weten van Gods liefde en nabijheid. Hem willen zoeken en zich door Zijn Geest laten vinden en vullen. Een jeugdleider die van hieruit echt tijd en energie wil steken in jongeren. Niet een plichtmatig uurtje de groep draaien omdat je gevraagd bent en ze niemand anders konden vinden. Maar omdat je Gods liefde en nabijheid wilt uitstralen naar de jongeren. Met hen wilt optrekken, oprecht in hen geïnteresseerd zijn, tot zelfs nadat de jeugdperiode is afgesloten.

  Meer informatie en aanmelden vindt u hier.