Nieuws & opinie02 november 2023

Wil je ons helpen om de website actueel te houden?

Om de nieuwe website van de Nederlandse Gereformeerde Kerken actueel en compleet te houden, zijn we op zoek naar iemand die daar als vrijwilliger gemiddeld twee of drie uur per week voor vrij kan en wil maken. Alles wat met dat werk te maken heeft valt gemakkelijk te leren, maar het is wel noodzakelijk om over een gezonde dosis digitale vaardigheden en een goede laptop of computer te beschikken.

Een overzicht van de werkzaamheden:

  • Je ontvangt mailingen en nieuwsbrieven van organisaties die vragen of hun bericht(en) een plek kan/kunnen krijgen op www.ngk.nl. Samen met de communicatieadviseur beslis je welke berichten er wel en welke niet geplaatst worden. Je neemt dus sommige berichten over en plaatst ze als nieuwsbericht en/of agenda-item.
  • Je houdt de slider op de homepage actueel. Dat is de grote foto waar een link of een aantal links in staan waar de pagina mee opent. Belangrijke items kunnen daar lang blijven staan, andere zijn tijdgebonden en moeten na een tijdje vervangen worden.
  • Commissies van de NGK presenteren zich op www.ngk.nl, en willen af en toe een brief naar de kerken sturen. Je verzorgt die mailing voor hen vanuit een mailverzendprogramma dat geïntegreerd is in de website.
  • Er verschijnt maandelijks een NGK-nieuwsbrief. Vanuit mailingen en nieuwsbrieven die je ontvangt, beoordeel je of daar items tussen zitten die de moeite waard zijn om in de NGK-nieuwsbrief over te nemen. Op termijn kan het zijn dat je ook andere redactionele werkzaamheden gaat verrichten rondom de nieuwsbrief.

Wat moet je kunnen?

  • Je moet handig zijn met de computer en plezier beleven aan digitale werkzaamheden.
  • Je moet teksten kunnen redigeren (verbeteren, aanpassen, inkorten) en zelf dus over een goede taalvaardigheid beschikken.
  • Je hoeft geen ervaring te hebben met WordPress, maar moet wel bereid zijn om WordPress in de vingers te krijgen. Het is gemakkelijk te leren.
  • Je moet een beetje bekend zijn met de wereld en de organisaties rondom de NGK.

Met wie werk je samen?

De website wordt beheerd door de mensen van LPB media in Zwolle. Je zult met hen te maken krijgen als het over technische zaken gaat. Als je in de regio Zwolle woont, maakt dat het contact, zeker in de beginfase, gemakkelijker, maar noodzakelijk is dat niet, want je kunt de werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Verder is de communicatieadviseur eindverantwoordelijk voor de inhoud van de website. Zij zal je wat de inhoud van de werkzaamheden betreft inwerken en blijven begeleiden.

Arbeidsvoorwaarden

Je voert de werkzaamheden uit als vrijwilliger. Uiteraard worden al je onkosten en reiskosten vergoed.

Als je belangstelling hebt voor het werk of eerst nog meer wilt weten, stuur dan een mail met je relevante ervaring, motivatie en contactgegevens naar de communicatieadviseur Heleen Sytsma-van Loo: communicatie@ngk.nl. In de week van 13 tot 17 november zal ze je mail beantwoorden en eventueel contact met je opnemen.