OnderWeg

OnderWegOnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.

OnderWeg is een voortzetting van het GKv-tijdschrift De Reformatie en het NGK-tijdschrift Opbouw, die na jaren van steeds intensiever samenwerken besloten om vanaf januari 2015 verder samen op te trekken. Het nieuwe magazine wil het beste van de twee oude bladen combineren, waarbij het kan leunen op (bij elkaar opgeteld) bijna 150 jaar uitgeefervaring.

Recent in Onderweg over NGK:

 • Emeritus predikant Marten Kuiper (NGK) overleden
  Op 8 augustus is dr. Marten Kuiper (82) overleden. Hij was als emeritus predikant verbonden aan de NGK Heerenveen. In 1969 werd Kuiper predikant in de Gereformeerde Kerk van Donkerbroek, waar hij voordien als hulpprediker werkte. Daarna verrichtte hij hulpdiensten in diverse kerkgemeenschappen in Pretoria (Zuid-Afrika). Van 1995 tot zijn emeritaat... Read more »
 • Twee NGK-predikanten beëindigen predikantschap
  De NGK-predikanten Herman Kaldeway (NGK Doorn) en Kees de Winter (NGK Culemborg) beëindigen hun predikantschap. Herman Kaldeway (31) heeft een andere kijk gekregen op het predikantschap en op de manier waarop hij zijn gaven in de kerk wil inzetten: meer als deel van de gemeenschap dan in de solistische positie... Read more »
 • CRC-synode worstelt met eenheid rond vrouw in ambt
  De synode van de Christian Reformed Church in Noord-Amerika, zusterkerk van de NGK, ging in juni akkoord met de verhuizing van Peace CRC in Menno, South Dakota, die tegen vrouwelijke ambtsdragers is, van een classis die vrouwelijke afgevaardigden aanvaardt naar een classis die vrouwelijke afgevaardigden weigert. Dat gebeurde eerder met... Read more »
 • Kanselruil in Bunschoten-Spakenburg
  De kerkenraden van de vijf GKv-gemeenten in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk en de NGK Bunschoten-Spakenburg hebben besloten tot kanselruil tussen de predikanten. De eerste kanselruil is op 15 juli, als ds. Reinier Kramer (GKv) voorgaat in de Westerkerk (NGK) en ds. Jan Winter (NGK) in de Maranathakerk (GKv). In 1969 kwam... Read more »