OnderWeg

OnderWegOnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.

OnderWeg is een voortzetting van het GKv-tijdschrift De Reformatie en het NGK-tijdschrift Opbouw, die na jaren van steeds intensiever samenwerken besloten om vanaf januari 2015 verder samen op te trekken. Het nieuwe magazine wil het beste van de twee oude bladen combineren, waarbij het kan leunen op (bij elkaar opgeteld) bijna 150 jaar uitgeefervaring.

Recent in Onderweg over NGK:

 • Hereniging rode draad op Landelijke Vergadering
  Het perspectief van de beoogde hereniging met de GKv klonk op de Landelijke Vergadering van de NGK op 20 januari bij tal van onderwerpen door. Afgevaardigden toonden zich enthousiast over de ingeslagen weg naar één predikantsopleiding en stimuleerden de Nederlands Gereformeerde Toerusting en de Archiefcommissie samen op weg te gaan... Read more »
 • Ds. Jan Schelhaas (92) overleden
  Ds. Jan Schelhaas (92), emeritus predikant van de NGK Zwolle, is vandaag (31 januari 2018) overleden. Jan Schelhaas. (beeld Dirk Jan van Veelen) Schelhaas was aanvankelijk predikant in de Gereformeerde Kerken in Nederland. Vanaf 1957 diende hij daar achtereenvolgens de kerken van Exmorra/Allingawier/Tjerkwerd, Leeuwarden-Huizum en Delft. Hij werd in de Gereformeerde Kerken één... Read more »
 • Verzoening in Wageningen
  Ds. Henk de Jong (85), emeritus predikant in de NGK, is voorgegaan in een dienst van de GKv Wageningen, die hem in 1968 als predikant schorste. Al eerder was daarover schuld en spijt uitgesproken. In dezelfde dienst werd onder leiding van ds. Albert Balk (GKv) het avondmaal gevierd. The post Verzoening... Read more »
 • Esther de Hek nieuwe hoofdredacteur OnderWeg
  Esther de Hek wordt de nieuwe hoofdredacteur van OnderWeg. Ze volgt Ad de Boer op, die per 1 januari 2018 als hoofdredacteur stopt. Esther de Hek. Esther de Hek (NGK) gaat samen met Leendert de Jong (GKv) de hoofdredactie vormen. Ze treedt per 1 april 2018 aan. Esther (1972) werkte na haar journalistieke... Read more »