OnderWeg

OnderWegOnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.

OnderWeg is een voortzetting van het GKv-tijdschrift De Reformatie en het NGK-tijdschrift Opbouw, die na jaren van steeds intensiever samenwerken besloten om vanaf januari 2015 verder samen op te trekken. Het nieuwe magazine wil het beste van de twee oude bladen combineren, waarbij het kan leunen op (bij elkaar opgeteld) bijna 150 jaar uitgeefervaring.

Recent in Onderweg over NGK:

 • GKv- en NGK-predikanten mogen over en weer preken
  De GKv-synode heeft op zijn laatste zittingsdag voor de zomer een dikke streep gezet onder het eerdere besluit om te gaan werken aan een snelle hereniging met de NGK. Volgens de synode zijn er geen wezenlijke verschillen meer op het punt van de hermeneutiek, de ruimte voor vrouwelijke ambtsdragers en... Read more »
 • Jan Rietkerk overleden
  Op 22 juni is Jan P.M. Rietkerk (81) tijdens een vakantie in Indonesië overleden. Hij werkte van 1959 tot 1962 in dienst van de GKv-zending als onderwijzer op Nederlands-Nieuw-Guinea, nu deel van Indonesië. Daarna werkte hij op scholen in Barneveld, Wezep en Kampen. Rietkerk was voor het GPV raadslid in Oldebroek.... Read more »
 • NGK en GKv in Oegstgeest en Sliedrecht vinden elkaar
  In Oegstgeest en Sliedrecht hebben de GKv en de NGK elkaar erkend als gemeenten van Jezus Christus. Daarmee is de weg vrij voor samenwerking in de vorm van bijvoorbeeld kanselruil, gezamenlijke kerkdiensten en avondmaalsvieringen. Inmiddels is deze wederzijdse erkenning op vijftig plaatsen in het land uitgesproken. The post NGK en GKv... Read more »
 • Hereniging GKv en NGK binnen handbereik
  Een landelijke hereniging van de GKv en de NGK is binnen handbereik nu de GKv-synode heeft uitgesproken dat tussen beide kerkverbanden geen wezenlijke, scheidende verschillen meer bestaan. Over die verschillen is 24 jaar lang tussen delegaties van beide kerken gesproken. De synode wil dat er gewerkt wordt aan een hereniging... Read more »