OnderWeg

OnderWegOnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.

OnderWeg is een voortzetting van het GKv-tijdschrift De Reformatie en het NGK-tijdschrift Opbouw, die na jaren van steeds intensiever samenwerken besloten om vanaf januari 2015 verder samen op te trekken. Het nieuwe magazine wil het beste van de twee oude bladen combineren, waarbij het kan leunen op (bij elkaar opgeteld) bijna 150 jaar uitgeefervaring.

Recent in Onderweg over NGK:

 • NGK en GKv samen één predikantsopleiding
  Nu de CGK-synode het plan voor een Gereformeerde Theologische Universiteit heeft afgewezen, werken GKv en NGK aan één gezamenlijke predikantsopleiding. Dat heeft de rector van de TU Kampen op de GKv-synode gemeld. De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (aanvullende deelopleiding, 20 procent) is tot nog toe gelieerd aan de TU Apeldoorn (CGK). The... Read more »
 • Ds. Gerrit van Keulen (NGK) overleden
  Op 2 november is ds. Gerrit van Keulen (83), emeritus predikant in de NGK, overleden. Hij diende vanaf 1961 de GKv-gemeenten van Waardhuizen en Emmeloord. Nadat die gemeente scheurde, kwam hij samen met Emmeloord buiten het kerkverband terecht. Daarna diende hij nog de NGK-gemeenten van Leerdam en Wezep, waar hij... Read more »
 • Herenigingsproces GKv/NGK van start
  Op 11 november vergaderen DV de Generale Synode van de GKv en de Landelijke Vergadering van de NGK gezamenlijk om concrete stappen te zetten op weg naar kerkelijke eenheid. Het voorlopige programma is als volgt: 10.00 uur: opening in de Nieuwe Kerk in Kampen. 10.20 uur: inspiratie: zeven genodigden (ds. Arjan Plaisier,... Read more »
 • Nieuwe samenwerkingsgemeenten in de maak
  Er zijn drie nieuwe samenwerkingsgemeenten in de maak. Per 1 januari gaan in Langeslag, Maastricht en Nunspeet de GKv en de NGK samen in één gemeente. In alle drie de plaatsen deden de gemeenten de afgelopen jaren al veel samen. Het aantal GKv/NGK-gemeenten komt hiermee op zeven. Daarnaast zijn er elf... Read more »