OnderWeg

OnderWegOnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv).

OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn. Het magazine diept actuele thema’s uit door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast is er structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv. De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het blad.

OnderWeg is een voortzetting van het GKv-tijdschrift De Reformatie en het NGK-tijdschrift Opbouw, die na jaren van steeds intensiever samenwerken besloten om vanaf januari 2015 verder samen op te trekken. Het nieuwe magazine wil het beste van de twee oude bladen combineren, waarbij het kan leunen op (bij elkaar opgeteld) bijna 150 jaar uitgeefervaring.

Recent in Onderweg over NGK:

 • Ds. W. van der Lingen overleden
  Op 24 april is ds. W. van der Lingen op 98-jarige leeftijd overleden. Hij was emeritus predikant van NGK/GKv De Brug in Wapenveld en de oudste predikant in de NGK. Van der Lingen diende de GKv-gemeenten van Alkmaar in combinatie met Broek op Langedijk (1948-1952), Zwijndrecht (1952-1958), Schildwolde (1958-1963) en Bunschoten-Spakenburg… Read more »
 • Ledental NGK daalt licht
  Het ledental van de NGK is in 2018 met 115 gedaald tot 32.896, blijkt uit het Informatieboekje 2019. De laatste jaren schommelt het ledental met kleine plussen en minnen rond de 33.000. Kampen raakte door een verlies van 178 leden zijn positie als grootste NGK-gemeente kwijt aan Houten (1985 leden… Read more »
 • NGK Wieringermeer wordt opgeheven
  De NGK Wieringermeer wordt opgeheven. De gemeente is de afgelopen jaren vergrijsd en steeds kleiner geworden. Er zijn nu nog veertig leden en het is niet meer mogelijk de ambten te vervullen. Het gebouw van de NGK Wieringermeer. Het kerkgebouw in Wieringerwerf zal worden verkocht en de meeste leden zullen… Read more »
 • Veel ideeën voor naam herenigde kerk
  Op sociale media zijn veel suggesties gedaan voor een naam voor de nieuw te vormen kerk van NGK en GKv. Ze vormen een reactie op de vraag van de Regiegroep Hereniging NGK-GKv aan kerken en kerkleden om ideeën voor een naam voor de nieuwe kerk. Volgens ds. Rob Vreugdenhil, lid… Read more »