Kerkorde en regelingen

Op deze pagina vind je een interactieve versie van de Kerkorde van de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Interactief wil zeggen dat er in het document links zijn opgenomen naar de relevante bijbehorende regelingen.
In overleg met de Commissie kerkelijke adviezen schreef ds. Kornelis Harmannij een toelichting op de kerkorde. Raadpleeg deze toelichting voor achtergronden en toepassing van de kerkorde. De toelichting zal als daar aanleiding voor is bijgewerkt worden. Je kunt de kerkorde en de toelichting downloaden of vanuit deze pagina lezen op je scherm.

Interactieve online versie van de Kerkorde van de Nederlandse Gereformeerde Kerken (download)

Toelichting op de kerkorde (download)

Reacties zijn welkom bij de Commissie Kerkelijke Adviezen via cka@ngk.nl. Daar kun je ook terecht met vragen over de kerkorde en regelingen, maar wellicht ben je al geholpen met de rubriek veelgestelde vragen bij de kerkorde. (klik om naar de rubriek te gaan)

Regelingen
De regelingen kun je downloaden vanuit het snelmenu aan de rechterkant van deze pagina (onderaan als je deze pagina op een klein scherm leest). Je kunt ze ook openen en op deze pagina raadplegen vanuit onderstaand overzicht.


Eerdere versies:

Kerkorde van 2017/2020 (GKv) en de bijbehorende generale regelingen)
Akkoord Kerkelijk Samenleven van 2015 (NGK)