Datum

Wat we kunnen leren van Tim Keller

Tim Keller: wie was deze wereldwijd invloedrijke en succesvolle Amerikaanse kerkplanter, predikant en auteur van diverse bestsellers? Een biografie past eigenlijk niet bij de rijzige maar bescheiden evangelist, die nooit geïnteresseerd was in publiciteit. Veel liever ontmoette hij seculiere sceptici, om hun denken van binnenuit te kunnen begrijpen, zodat hij hen vervolgens trefzeker kon uitdagen met het evangelie.

Evenementgegevens

  • Datum:

De wijze waarop Collin Hansen Kellers leven beschrijft, past in dit patroon. De volle nadruk ligt op de personen en ideeën die Tim Keller hebben gevormd. Verrassend genoeg blijkt Keller minder origineel dan je zou vermoeden, maar des te briljanter in het samenbrengen van bruikbare inzichten uit een ongelooflijk breed spectrum aan christelijke en seculiere bronnen. Keller focust met inzet van al zijn gaven op één groot levensdoel: de aansprekende en overtuigende verkondiging van het Evangelie van Jezus Christus aan seculiere en sceptische tijdgenoten.

Tim Kellers boeken vonden ook in Nederland gretig aftrek. Honderdduizenden exemplaren gingen over de toonbank sinds de publicatie van In alle redelijkheid (2008) en De vrijgevige God (2009).

Wat kunnen we voor de situatie van kerk en theologie in Nederland leren van de theologische visie en missionaire praktijk van Tim Keller? Deze tweedaagse conferentie biedt een unieke gelegenheid om deze urgente vraag te doordenken met diverse insiders en kenners van zowel de denk- en leefwereld van Tim Keller als die van de kerk en cultuur van Nederland en West-Europa.

Meer informatie en aanmelden? Klik hier.