NGK Logo DEF -payoff

NGK-GKv Nieuwsbrief 2023-04

Onderwegn1k 200x135

Regiegroep Hereniging

Dankbaar vieren, zorgvuldig regelen

Over ongeveer drie weken is het zo ver: als de Heer het geeft worden NGK en GKv dan samengevoegd tot de nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken (afgekort NGK). Het is allereerst een stap om in dankbaarheid aan God te vieren, maar ook één die organisatorische inspanning vraagt. Hieronder nogmaals een aantal actuele links:

Viering Utrecht 12 mei, inclusief aanmeldlink: klik hier.
Ideeën voor viering plaatselijk: klik hier.
De complete Handreiking plaatselijke uitwerking van de landelijke hereniging: klik hier.
Het nieuwe NGK-logo incl. downloads: klik hier.
Aanpassing van mailadressen en webdomeinnamen: klik hier en zoek onder digitale aanpassingen.
Heb je nog vragen over deze of andere onderwerpen? Klik dan op de knop Regiegroep of mail naar communicatie@nkg-gkv.nl.
logo_large

LV/GS van Zoetermeer

Eenwordingsbesluiten en kerkorde

Op 15 april a.s. wordt de laatste LV/GS-bijeenkomst gehouden, in Het Kompas in Zoetermeer. Een bijzondere vergadering, omdat daarin als de Heer het geeft het formele besluit genomen wordt tot eenwording van NGK en GKv. De bijeenkomst in Zoetermeer is live te volgen. Na afloop ervan vindt een dankdienst plaats, waarin het heilig avondmaal wordt gevierd. Je bent van harte welkom om daaraan deel te nemen. De nieuwe kerkorde heeft duidelijk een plek binnen die eenwordingsbesluiten. Klik op de link hieronder voor de concept- eenwordingsbesluiten en voor de definitieve versie van de KO.
Yellow chair standing out from the crowd. Business concept. 3D rendering

KerkPunt

Webinars over vacatures

Toerustingsorganisatie Kerkpunt gaat graag in gesprek met kerken die te maken hebben met soms hardnekkige vacatures. In twee webinars op 18 of 20 april willen we het hebben over vragen als: wat is hier aan de hand, hoe gaan jullie ermee om en wat hebben we nodig naar de toekomst toe? Daarbij hopen we vanuit KerkPunt concreet mee te denken en te adviseren. Deelname is gratis. Van te voren ontvang je materiaal om je voor te bereiden. Het webinar start om 19.30 en duurt tot uiterlijk 21.30. Per avond is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.
Dia-Ontmoetingsdag-2023def

LPB-media/Steunpunt Bijbelstudie

Ontmoetingsdag

Christus navolgen, hoe doe je dat? Moderne Devotie in onze tijd.
‘Volg Mij!’ Dat zei Jezus 2000 jaar geleden tegen de leerlingen toen Hij op aarde was. En ook vandaag klinkt die oproep. Op 20 april bent u welkom op de Ontmoetingsdag in Zwolle. Waar je ook vandaan komt: de Peperbus met haar 75 meter hoge toren wijst je de weg. Op deze fantastische locatie is een gratis ochtendprogramma (collecte) met boeiende lezingen van ds. Jos Douma en Thomas-a-Kempis-kenner Mink de Vries over een verlangend volgen van onze Heer en Heiland.
2023 saecret

Verre Naasten

Nieuwe citygame: Saecret

In juni organiseert mission-organisatie Verre Naasten in vijf verschillende steden een nieuwe citygame: Saecret. Tijdens deze spannende game speuren de deelnemende teams in de stad naar een nieuwe identiteit voor een evangelist. Saecret combineert spanning, plezier, bewustwording en sportiviteit tijdens een uitdagend avondje uit, van 19.00-23.00 uur. Meedoen kan met een team van 4 personen. Verre Naasten organiseert Saecret in Zwolle (2 juni), Utrecht (3 juni), Groningen (9 juni), Dordrecht (10 juni) en Arnhem (17 juni). Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder het promotie filmpje of meld je gelijk aan.
liedboek

Commissie Eredienst

Liedboekdag Amersfoort

Tien jaar geleden verscheen het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk. Het is breed in gebruik genomen. Dat is het vieren waard, zeker nu er weer volop samen gezongen kan worden. Daarom organiseert de Interkerkelijke Stichting voor het kerklied (ISK) een jubileumdag op 13 mei 2023 van 10.30 – 16.30 uur in de Sint Joriskerk in Amersfoort. Deze dag is voor een iedereen die houdt van zingen en belangstelling heeft voor de vele mogelijkheden die het liedboek biedt aan liederen, zangvormen, gebeden, teksten en gedichten. Een dag voor cantores, organisten, componisten, dichters, predikanten, pastores, liturgen, zangers, voor een ieder die het Liedboek en zingend geloven een warm hart toedraagt.
Ad 185x155 Zomerschool 2023

Evangelie&Moslims

Zomerschool 3-7 juli 2023

Wil je graag leren hoe je meer kunt betekenen voor moslims in je omgeving of de moslimvluchtelingen die hier komen? Kom dan naar de zomerschool van Evangelie&Moslims, een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims. Je leert hoe je hen kunt bemoedigen om volgeling van Jezus te worden. Zo mogelijk bezoeken we in die week een moskee en gaan we in gesprek met moslims. De zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op 5 mei. a.s. Kopij daarvoor moet uiterlijk op 3 mei binnen zijn op onderstaand mailadres. Wilt u inhoudelijk reageren op een bericht in deze nieuwsbrief, neem dan contact op met de betreffende organisatie of stuur een mail naar communicatie@ngk-gkv.nl.
Overige reacties of aanleveren kopij: nieuwsbrief@ngk.nl
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Commissie Organisatie Synode.
footer_colorbar_NGKGKV