NGK Logo DEF -payoff

NGK-Nieuwsbrief 2023-01

cropped-Beeldmerk-ruim-wit-vierkant-profielfoto.jpg

1 mei 2023: De nieuwe NGK

‘Dankzij Gods genade’

‘De Nederlandse Gereformeerde Kerken bestaan dankzij Gods genade. Zijn Geest verbindt de kerken in één geloof: het geloof in Christus Jezus, Gods Zoon, als onze Heer.’ Deze woorden komen uit de Kerkorde van de nieuwe NGK, en het is passend om daar nu, bij het begin van die kerkgemeenschap, bij stil te staan. Aan Hem alle eer voor deze volgende bladzijde in de geschiedenis van de kerk. We gaan als kerken samen hoopvol onderweg in Gods wereld.
Jacobikerk

12 mei: viering in Utrecht

Met o.a. Sela, spoken word en dans

De eenwording van NGK en GKv op landelijk niveau is iets om dankbaar te vieren. Dat gebeurt op 12 mei a.s. ’s avonds in de Jacobikerk in Utrecht, maar ook ’s middags is er al een mooi programma. In de Jacobikerk treden Sela, spoken word artist Chanty Louis en dansgroep Aviv op. Arnold Huijgen verzorgt een TED-talk. Daarnaast is er ruimte voor samenzang, gebed en het uitspreken van de zegen. Rondom de samenkomst kun je anderen ontmoeten. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen beperkt. Meld je daarom snel aan! De viering is ook live thuis te volgen op www.ngk.nl.
NGK Posters Viering eenwording_HR_Deel6

14 mei: viering eenwording in je eigen kerk

Laat je inspireren door de ‘Toolkit’

Het kan zijn dat de eenwording voor jullie eigen kerk iets groots is omdat je intensief samenwerkt met een andere kerk, maar misschien verandert er voor jullie eigenlijk heel weinig. Hoe dan ook, dat er een nieuwe kerkgemeenschap bestaat en dat jullie daar deel van uitmaken, is iets om dankbaar te vieren. Veel kerken zijn al ver met de organisatie van hun eigen viering op 14 mei (of op een ander moment, als hun dat beter uitkomt), maar mocht je nog behoefte hebben aan ideeën en aan materiaal, onder andere voor kringen, voor jeugdwerk en voor een kindermoment, maak dan gebruik van de Toolkit vieringen.
missiefonds

Verre Naasten

Videocursus voor kringen over racisme: Met alle culturen

Tijdens Pinksteren lanceert ICP (Intercultural Church Plants) materiaal voor drie kringavonden rond de thema’s culturele diversiteit en racisme. Het mondt uit in een uitnodigende weg voor de kerken: bouw geen hogere muur, maar een langere tafel. Dit materiaal is met financiële steun van MissieFonds en Verre Naasten ontwikkeld door ICP. De videocursus is gratis te gebruiken in de kerken en nodigt uit tot een verdiepend gesprek. De cursus komt volgende week beschikbaar via de website van Verre Naasten www.verrenaasten.nl/gracism en maakt ook onderdeel uit van het kerkenpakket van Micha Nederland over de doorwerking Nederlandse slavernijslavernij. Meer weten over het kerkenpakket ‘Gedeeld verleden, gedeelde toekomst’ van Micha Nederland.
2023 saecret

Verre Naasten

Nieuwe citygame: Saecret

In juni organiseert mission-organisatie Verre Naasten in vijf verschillende steden een nieuwe citygame: Saecret. Tijdens deze spannende game speuren de deelnemende teams in de stad naar een nieuwe identiteit voor een evangelist. Saecret combineert spanning, plezier, bewustwording en sportiviteit tijdens een uitdagend avondje uit, van 19.00-23.00 uur. Meedoen kan met een team van vier personen. Verre Naasten organiseert Saecret in Zwolle (2 juni), Utrecht (3 juni), Groningen (9 juni), Dordrecht (10 juni) en Arnhem (17 juni). Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het filmpje of meld je gelijk aan.
themabox

Kerkpunt

Goed-gesprek-themabox: inspiratie en irritatie

Je hoort het veel vandaag de dag: de wens tot diversiteit of inclusiviteit, ook in kerken. Maar daarmee zit je zomaar midden in de problemen van het echte leven. Want diversiteit is mooi, maar kan ook leiden tot polarisatie. Vanuit Kerkpunt kunnen we gemeenten adviseren en begeleiden om anders met elkaar en met verschil van inzicht om te gaan. Met onze nieuwe themabox willen we inspireren om de verbinding met elkaar te blijven zoeken. De bedoeling ervan is om open met elkaar te praten over verschillen en elkaar steeds weer te vinden in wat samenbindt. Je kunt hem bestellen via onze website.
Ad 185x155 Zomerschool 2023

Evangelie&Moslims

Zomerschool 3-7 juli 2023

Wil je graag leren hoe je meer kunt betekenen voor moslims in je omgeving of de moslimvluchtelingen die hier komen? Kom dan naar de zomerschool van Evangelie&Moslims, een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims. Je leert hoe je hen kunt bemoedigen om volgeling van Jezus te worden. Zo mogelijk bezoeken we in die week een moskee en gaan we in gesprek met moslims. De zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op 2 juni. a.s. Kopij daarvoor moet uiterlijk op 31 mei binnen zijn op onderstaand mailadres. Wilt u inhoudelijk reageren op een bericht in deze nieuwsbrief, neem dan contact op met de betreffende organisatie of stuur een mail naar communicatie@ngk.nl.
Overige reacties of aanleveren kopij: nieuwsbrief@ngk.nl
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Commissie Organisatie Synode.
footer_colorbar_NGK2