Marten Wybe van der Veen predikant NGK-GKv Zaandam

Kandidaat Marten Wybe van der Veen heeft het beroep van de Zaankerk, samenwerkingsgemeente NGK-GKv, aangenomen.

Marten Wybe (29 jaar) rondde recent zijn studie theologie af.  Op de website van de GKv schreef hij: ‘Het verlangen om predikant te worden is alleen maar gegroeid sinds ik in mei 2017 de mogelijkheid heb gekregen te werken in GKv “De Schuilhof” in Zeewolde. Ik werk daar voor 0.5 FTE als predikant totdat ik een beroep krijg. Naast het opdoen van bijzondere werkervaring in de praktijk en op beleidsniveau, krijg ik hier ook de kans om met regelmaat te preken voor een gemeente die ik steeds beter mag leren kennen.’

‘Daarnaast daag ik mijzelf uit door contact te zoeken met jongeren tijdens catechisatie en pastoraat. Deze werkervaring smaakt naar meer. Ik kijk er naar uit om dichter bij een gemeente te zijn. Aanwezig te zijn in moeilijke tijden, langs te kunnen fietsen om kort iets te vieren. Samen gaan we door het leven met God.’

‘Voor mij is het mooiste van het werk de verhalen. Verhalen waarin mensen vertellen over hun geloof. Elk verhaal is weer anders, maar als het getuigt van geloof, dan gaat mijn hart sneller kloppen. Op mijn beurt wil ik dan als predikant die verhalen voeden, door het Woord van God de laten klinken op een eigentijdse en persoonlijk betrokken manier. Ik wil mensen ondersteunen door met een luisterend oor, woord en gebed iets van Gods aanwezigheid in hun leven te tonen.’

Posted in NGK landelijk