Gerry Bos predikant NGK Nijmegen

De NGK Nijmegen heeft een beroep uitgebracht op Gerry Bos, dat zij intussen heeft aangenomen.

De NGK Nijmegen: ‘We vinden het mooi dat we in Gerry iemand hebben getroffen met lef én levenservaring. Lef, omdat ze heeft laten zien dat ze durft door te zetten door op latere leeftijd een studie theologie op te pakken en zich in de GKv beroepbaar te stellen als vrouw. De levenservaring zien we in haar jarenlange ervaring als journaliste. Het is ons opgevallen in de gesprekken, dat ze vanuit deze ervaring goed kan luisteren en vanuit verschillende perspectieven een verhaal kan duiden. Daarnaast is het overduidelijk dat ze gewend is om professioneel samen te werken.’
De NGK Nijmegen is een diverse, informele en verbindende gemeenschap in studentenstad Nijmegen, met de kernwoorden verdiepen, verbinden en delen in haar profiel. Met het verdiepen in samenkomsten op zondag en ontmoetingen door de week heen, wordt verbinding gezocht als inclusieve gemeenschap met alle gelovige en zoekende inwoners van Nijmegen en omgeving, ongeacht achtergrond.

Gerry Bos studeerde op haar 18e twee jaar theologie, koos toen voor het werk van verpleegkundige en was daarna lange tijd in verschillende journalistieke functies werkzaam bij de Evangelische Omroep. Daarna besloot ze alsnog haar studie theologie af te ronden en werd ze als eerste vrouw beroepbaar in de GKv.

Posted in NGK landelijk