Kerkelijk archiefbeheer: de kunst van het kiezen

Waarom moeten kerkelijke archieven bewaard worden? Hoe ga je om met het archief in een digitaal tijdperk? Hoe bewaar je het papieren archief? De landelijke archiefinstellingen van CGK, NGK en GKv organiseren een aantal cursusavonden over deze vragen.

De cursusavonden worden verzorgd door Liesbeth ‘t Hart (landelijk archivaris CGK), Arjan van ‘t Riet (landelijk archivaris NGK) en Merijn Wijma (landelijk archivaris GKv). De cursus duurt één avond en wordt vier keer op verschillende plekken in het land gegeven, zodat er altijd een cursus op reisafstand is.
De cursus is bedoeld voor kerkelijk archiefbeheerders die graag meer willen weten over hoe ze hun archief moeten bewaren en behandelen, maar ook voor kerkenraden die geïnteresseerd zijn in wat er eigenlijk met het archief kan.

  • Meer informatie en aanmelding via deze site.
Posted in NGK landelijk