Kerk op Facebook, Twitter, Instagram…?

‘Ik laat altijd het leven zien: mensen, en de activiteiten die we organiseren. We zijn geen socialemediakerk, we zijn een échte kerk.’ Het nieuwste nummer van OnderWeg gaat over kerk en sociale media.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven en beïnvloeden onze manier van omgaan met elkaar. Dan ligt de vraag voor de hand: wat betekent dit voor de kerk? Moeten we er als kerk gebruik van maken? En hoe zit het dan met de privacy?

De reportages maken duidelijk dat er grote kansen liggen voor kerken. ‘Ik weet dat nieuwe leden zeggen: ik kwam jullie tegen op Instagram’. En: ‘Door Facebook weten gemeenteleden veel meer van een grotere groep mensen en maak je gemakkelijker een praatje. Eigenlijk zorgt het voor een soort positieve nieuwsgierigheid.’

Posted in NGK landelijk