Gebedsoproep voor gewortelde kinderen van asielzoekers

Het Diaconaal Steunpunt van GKv en NGK roept de kerken op tot gebed voor met name de situatie van gewortelde kinderen van asielzoekers, die met uitzetting worden bedreigd.

Half oktober kwam de GKv Katwijk in het nieuws, doordat ze onderdak verleende aan het gezin Tamrazyan. Dit gezin is sinds jaren lid van hun gemeente, woont al negen jaar in Nederland en kreeg twee keer toestemming van de rechter om hier te blijven. Maar na het laatste hoger beroep door de Nederlandse staat, moet het gezin toch weg.

Het gezin heeft toen hun kerk om hulp gevraagd en de kerkenraad in Katwijk besloot hen in de kerk te laten verblijven. Intussen biedt de Protestantse Kerk Den Haag kerkasiel door middel van een doorlopende kerkdienst. Deze periode biedt het gezin rust en biedt kansen om met de politiek over oplossingen te praten.

De vraag aan kerken is om te bidden voor het werk dat achter de schermen plaatsvindt om voor al deze kinderen tot humane oplossingen te komen, als ook voor het werk dat door kerken onder vluchtelingen en asielzoekers gebeurt.

Posted in NGK landelijk