Brochure: hulp bij geloofsopvoeding in verschillende stadia

Wie ben ik? Wat geloof ik? Doe ik er wel toe? Waar hoor ik bij? Het zijn vragen die ieder opgroeiend kind zich – bewust of onbewust – stelt. Kerken en ouders kunnen hun geloofsopvoeding laten aansluiten bij die vragen.

Het NGK-jeugdwerk als handige hulp de brochure ‘Gemeente in ontwikkeling’ gemaakt. Het zet de verschillende stadia van ontwikkeling van een kind op een rij en geeft tips hoe je in gezin en in kerk goed bij de ontwikkeling van het kind kunt aansluiten. Kinderen van zes tot acht kunnen al best een taak verrichten – maar begeleid ze dan wel goed. Merk je dat kinderen zo rond hun tiende graag alles tot in detail willen weten? Bied juist dan ‘kennisonderwijs’ aan. Zijn de kinderen tieners geworden? Leer ze dan de goede vragen stellen en gezamenlijk antwoorden zoeken, bij voorkeur als een plezierige zoektocht.

De brochure ‘Gemeente in ontwikkeling’ geeft een overzicht van de fasen in het opgroeien van baby tot volwassene. Bij elke fase wordt een korte omschrijving gegeven, aangevuld met tips en ideeën om jouw geloof en vertrouwen te delen. Via de website is de brochure gratis aan te vragen – die belandt dan onmiddellijk in je mail.

Gekoppeld aan de brochure ‘Gemeente in Ontwikkeling’ biedt het NGK-­jeugdwerk diverse trainingen aan. Deze zijn erop gericht om jouw gemeente te helpen zich verder te ontwikkelen als kerk waarin kinderen, tieners en jongeren mogen opgroeien als kinderen van God.

Posted in NGK landelijk