‘Hoop’ centraal in special van OnderWeg

De jaarlijkse special van het kerkelijk magazine OnderWeg gaat over ‘Hoop’. In het redactioneel schrijft hoofdredacteur Esther de Hek: ‘We zien om ons heen wanhoop, cynisme, pessimisme, ongenoegen, inspiratieloosheid en wantrouwen. Martin Luther King riep in zijn befaamde toespraak op ‘uit
de berg van wanhoop een kiezelsteen van hoop te houwen’. Die oproep vind je terug in de interviews, verhalen, foto’s en beschouwingen.’

In deze special is er ook aandacht voor wanhoop. Jurjen van Houwelingen was succesvol ondernemer en spreker. Maar vorig jaar werd hij getroffen door een hersenaandoening. ‘Ik zou op dit moment eerlijk gezegd niet weten wat ik moet zeggen over God, laat staan in een preek. Ik dacht dat ik het allemaal behoorlijk op een rijtje had, maar dat blijkt totaal niet zo te zijn. Ik ervaarde best wel veel van God, terwijl ik nu denk: was die ervaring slechts een illusie?’

Andere bijdragen zijn onder andere van Bram Beute (‘Hoop geeft niet op, ook niet als alle signalen op rood staan.’), Roel Venderbos (‘De toekomstverwachting in de Bijbel is veel groter: ze omvat niet alleen mij en mijn zielenheil, maar de hele aarde en hemel.’) en Peter Strating (‘Ik word verrast door mensen in uitzichtloze situaties die ook door jaren van ellende heen vast blijven vertrouwen op een machtige God. Ze verrijken mijn geloof en leren mij dat hoop krachtig is.’)

Posted in NGK landelijk