Ds. Jaap Hansum naar Kruispuntgemeente in Amersfoort

Ds. Jaap Hansum wordt predikant van Kruispuntgemeente in Amersfoort-Vathorst.

Hansum – getrouwd, drie kinderen – is voorganger van de Maranathakerk (hervormd) in Lunteren. De Kruispuntgemeente, waarvan hij predikant wordt, is een samenwerkingsgemeente van de Protestantse Kerk, christelijk-gereformeerden en Nederlands gereformeerden. Een jaar geleden nam de Kruispuntgemeente een nieuw gebouw in gebruik, vlak bij station Amersfoort-Vathorst. De gemeente telt zo’n 1250 leden en groeit al jaren.

Hansum publiceert zijn preken op een eigen website, waarop hij schrijft: ‘Preken is altijd weer een spannend en wonderlijk gebeuren. Hoe raken oude Bijbelwoorden ons leven hier en nu? Blijft het een betoog of springt de vonk over, krijgen woorden vleugels en wordt het echt een bezield verhaal? Bij iedere preek realiseer ik me dat het koninkrijk van God niet bestaat uit woorden, maar uit kracht.’

Posted in NGK landelijk
Tags: