Dankdag: danken na een droge zomer

Het jaar 2018 kende een uitzonderlijk droge en warme zomer. Akkerbouwers hadden van sommige gewassen minimale oogsten. Soms was er minder dan 10 procent opbrengst in vergelijking met een gemiddelde oogst. Ook bij veehouders stond de groei van maïs en gras in de zomer weken stil.

Op woensdag 7 november 2018 is het dankdag voor gewas en arbeid. Contact Christen Agrariërs (CCA) en CGMV agrariërs vragen de kerken zowel te bidden als te danken. Te bidden voor agrarische families die met zorgen en spanningen te maken hebben. In de melkveehouderij heeft de nieuwe mestwetgeving (fosfaatregeling) grote impact. Voor sommige boerenfamilies is de toekomst zeer onzeker. Dit brengt psychische druk en spanningen met zich mee.

En tegelijk te danken voor de opbrengst van het land en voor boeren en tuinders die met veel passie en inzet ons voedsel produceren. Uiteindelijk kwam er ook deze zomer weer regen. Het gras ging weer groeien en er kon gras met een goede kwaliteit worden geoogst. ‘Wonderlijk hoe God de natuur laat herstellen!’, aldus CCA en CGMV.

 

 

 

Posted in NGK landelijk