Kruik voor onherstelbaar verleden

Bij het herenigingsproces van de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt kunnen gevoelens van verdriet, onrecht en bitterheid bovenkomen. De werkgroep Verzoening & Recht nodigt mensen uit hun gevoelens op papier te zetten. Deze worden opgeborgen in een speciaal daarvoor beschikbaar gestelde kruik.

Op 11 november 2017 (tijdens de eerste gezamenlijke vergadering van de kerken) werd ook een kruik gebruikt waarin symbolisch de tranen uit het verleden werden opgevangen. Er lijkt echter nog steeds behoefte aan het opschrijven van pijn en verdriet uit het verleden.

De kruik staat symbool voor de pijn en tranen van dingen die gebeurd zijn, maar die niet meer op te lossen zijn. Dit symbolisch opvangen is geïnspireerd door Psalm 56: “Mijn omzwervingen hebt u opgetekend, vang mijn tranen op in uw kruik. Staat het niet alles in uw boek?”

De kruik wordt bewaard door de werkgroep Verzoening & Recht die de verschillende verhalen verzamelt. Mensen die verhalen in deze kruik willen opbergen, kunnen contact opnemen met deze commissie.

  • Meer informatie en contactgegevens van de werkgroep vindt u hier.
Posted in NGK landelijk