Dick Westerkamp: ‘We hebben een betrouwbaar woord’

Hij keerde met zijn vrouw 25 jaar geleden terug naar Nederland, nadat hij in Oeganda en Rwanda op het zendingsveld had gewerkt. Hij werd predikant van De Lichtboog, de Nederlands Gereformeerde Kerk in Houten. Nu gaat Dick Westerkamp met pensioen.

In het Nederlands Dagblad – dat Westerkamp ter gelegenheid van zijn afscheid interviewde – blikt Westerkamp terug op de afgelopen jaren. Hij werd bekend door de aandacht die hij vroeg voor de gaven van de Geest. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse tak van de charismatische beweging New Wine. Maar vandaag de dag denkt hij evengoed na over tal van andere onderwerpen: ‘Ook op de preekstoel wordt wel eens gezegd: dit staat in de Bijbel, maar wij weten het beter. Maar mag je als kerk nog zeggen: we hebben een betrouwbaar woord?’

 

Posted in NGK landelijk